× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen

Het lokale leerecosysteem: een systemische kijk op CmK

Spreker(s)
Vera Meewis (LKCA)
Max van Alphen (Kunstloc Brabant)

Omschrijving
Bij de verbetering van de kwaliteit van de cultuureducatie op scholen zijn er veel partijen betrokken: de scholen zelf, culturele organisaties in alle soorten en maten, cultuuraanjagers, combinatiefunctionarissen, overheden: al deze partijen leveren een specifieke bijdrage.

De samenwerking tussen al deze partners is van cruciaal belang voor het eindresultaat. Maar hoe kun je, als penvoerder en eindverantwoordelijke voor dit proces, ervoor zorgen dat die samenwerking zo optimaal mogelijk is? Hoe houd je overzicht en hoe krijg je zicht op de barrières én de aanjagers voor verbetering?

Wij willen in deze sessie met deelnemers het samenspel van al deze partijen analyseren als een leerecosysteem. Door het systeem scherp te analyseren, kun je als penvoerder je energie richten op die plekken waar de bottlenecks of juist de aanjagers zich bevinden. Gericht ingrijpen dus, op basis van een heldere systeemanalyse. In deze workshop maken we je bekend met de basisprincipes van het maken van een collectieve systeemanalyse en geven we suggesties over hoe je op deze manier naar je eigen lokale of provinciale lee-recosysteem kunt kijken.

Type sessie
Workshop

Wanneer
woensdag 10 februari 2021 van 14:45 tot 15:45 uur

Downloads
[LINK] Handboek Reflexieve monitoring in actie
[PPTX] Presentatie Samen samenwerking analyseren


naar boven