× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen

Masterclass Merlijn Twaalfhoven

Deze sessie terug kijken

Informatie over deze sessie

Spreker(s)
Merlijn Twaalfhoven (Componist)

Omschrijving
We leven in een tijd van grote veranderingen en ongekende onzekerheid. Voor scholieren van nu betekent het dat er, in hun reis naar een toekomst geen landkaart is om op te vertrouwen. Die kaart werd eeuwenlang door onderwijzers of autoriteiten vanuit kerk, traditie of wetenschap aangeleverd. Maar het blijkt: die houvast uit het verleden gaan niet meer op. Onze zekerheden zijn vloeibaar geworden. Hoe navigeren we door het onbekende?

Merlijn Twaalfhoven werkte als componist en theatermaker in conflictgebieden, met vluchtelingen en op plekken met grote maatschappelijke uitdagingen. Hij ontdekte hoe kunstenaars, musici en verhalenvertellers met verbeeldingskracht, schoonheid en spel het onbekende tegemoet treden. Deze ervaringen beschreef hij in het boek Het is aan ons.
In deze workshop vergaren we aan de hand van praktische voorbeelden, de navigatiemiddelen voor jonge mensen in een tijd van verandering. We zien hoe je met een kunstenaarsmindset naar de wereld kijkt, onzekerheidsvaardig kunt worden en de grote uitdagingen van nu om kunt zetten in beelden, verhalen en acties die aanstekelijk, verbindend en inspirerend zijn.

Type sessie
Masterclass

Wanneer
woensdag 10 februari 2021 van 14:45 tot 15:30 uur


naar boven