× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen

Maatwerk voor speciaal onderwijs

Deze sessie terug kijken

Informatie over deze sessie

Spreker(s)
Eric Schulp (CultuurSchakel ism partners)
Herma Roos (CultuurSchakel)
Iris van Heesch (Stichting Onbeperkt Genieten)

Omschrijving
Cultuureducatie in het speciaal onderwijs is en blijft maatwerk. CultuurSchakel heeft ism partners de afgelopen periode aanbod van podiumkunsten en musea voor het speciaal onderwijs beter laten aansluiten op de behoeften van de leerlingen. Bewustwording en met elkaar in gesprek gaan stonden hierbij centraal. Onze ervaringen delen we in deze sessie met jullie.

Een leernetwerk speciaal onderwijs is gestart waarin icc'ers van (v)so- en sbo-scholen ervaringen en wensen met elkaar delen en in gesprek gaan met educatoren van Haagse culturele instellingen.
Stichting Onbeperkt Genieten heeft de training Prikkelarm& Cultuur voor museumdocenten en educatoren gegeven, waarbij het vooral ging om bewustwording en het geven van praktische handvatten.
Wat is overprikkeling bij leerlingen en waarom is prikkelarm cultuuraanbod nodig? Wat is belangrijk bij communicatie naar scholen en bij de praktische organisatie van een bezoek? Hoe kan bijvoorbeeld een museum een rondleiding verzorgen die beter aansluit bij de beleving van de leerlingen?
In onze brochure cultuurbezoek voor het po en v(s)o zijn pictogrammen geplaatst bij elke activiteit waarin de aanbieder aangeeft of het prikkelarm- gemiddeld prikkelniveau- prikkelrijk is.
Na afloop gaan we in op jullie vragen die in de chat gesteld kunnen worden.

Type sessie
Interactieve presentatie

Wanneer
woensdag 10 februari 2021 van 12:00 tot 12:30 uur

Downloads
[LINK] Meer informatie op de site van Onbeperkt Genieten


naar boven