× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen

Eendje voor de toekomst

Spreker(s)
Sophie van Heesewijk (SALLY Dansgezelschap Maastricht)
Mirjam Stam (Het Laagland)
Natasja Wolfs (Kaleidoscoop)

Omschrijving
Jeugdtheater Het Laagland en SALLY Dansgezelschap Maastricht brachten in 2019 de voorstelling 'Vreemde Eend' (4+) een voorstelling over anders zijn, naar de theaters. Samen met het CMK-programma "Toon je Talent" ontwikkelden ze een educatief programma waarbij een lessenreeks hand in hand gaat met de voorstelling.
Door de Corona-crisis konden leerlingen dit schooljaar niet naar de voorstelling in het theater komen. Daarom maakten we 'Vreemde Eend in de klas!' Via het digibord beleven kinderen van groep 1 t/m 4 de voorstelling, ondergaan ze dans- en theateropdrachten én gaan ze in gesprek over anders zijn, iemand buitensluiten en vrienden maken. SALLY en Het Laagland brengen op afstand kwalitatieve en laagdrempelige kunsteducatie in een online totaalpakket en ondersteunen zo de leerkracht die hierbij vooral een coachende rol vervult.
Natuurlijk gaat er niets boven het 'live' meemaken van een voorstelling, maar we willen graag laten zien dat het ook online mogelijk is om kwalitatieve cultuureducatie te bieden, zelfs als het gaat om verbeelding en de beleving van een voorstelling.
We laten de deelnemers dit aanbod in zijn totaliteit ervaren en we delen wat de Corona-crisis óns geleerd heeft. Dit pakket komt beschikbaar voor alle scholen in heel Nederland.

Type sessie
Workshop

Wanneer
woensdag 10 februari 2021 van 14:45 tot 15:45 uur

Downloads
[PDF] Conferentie document Eendje voor de Toekomst


naar boven