Programma
09.00 - 10.00 Inloop & Ontvangst
10.00 - 10.30 Dagopening door dagvoorzitter Ruben Maes met Jan Jaap Knol en OCW
10.30 - 11.15 Keynote Anne Bamford
11.30 - 12.15 Deelsessies
12.15 - 13.15 Lunch
13.15 - 14.30 Spel
14.45 - 15.45 Deelsessies
15.55 - 16.15 Afsluiting
16.15 - 17.00 Borrel
Dagopening

Tijdens de dagopening gaat OCW in gesprek over de opbrengsten van Cultuureducatie met Kwaliteit tot nu toe en de verwachtingen voor de komende tijd.

Keynote Anne Bamford

The arts and culture can promote the creative capacity of people and enabling the skills which are needed for the future. This presentation will explore the place of arts and cultural education in schools and its impact beyond education. The focus will be on developing the teachers of the future, impact and the practical ways to bring more of the arts into education.

Samenvatting (NL)
Kunst en cultuur kan de creatieve ontwikkeling van mensen stimuleren en draagt bij aan skills voor de toekomst. In deze lezing kijkt Anne Bamford naar de plek van kunst en cultuur binnen het onderwijs, maar ook naar de impact die het heeft daarbuiten. Ze geeft speciale aandacht aan de ontwikkeling van de leraren van de toekomst en aan het laten groeien van de impact van cultuureducatie. Daarnaast staat ze stil bij praktische manieren om kunst meer het onderwijs in te brengen.

Randprogramma

Hubtowers: futuristisch muzieklab voor iedereen  

De HubTower is een mobiel band in-a-box concept. Het concept is ontstaan uit een behoefte om op locatie eenvoudig en snel samen muziek te kunnen maken zonder geluidsoverlast en lange opbouwtijden. Door gebruik te maken van hoogwaardige instrumenten en apparatuur en een simpel “plug ‘n’ play-gebruik” zijn de HubTowers relevant voor spelers van alle leeftijden en alle niveaus. De hele dag staan er twee Hubtowers op de conferentie. Dus kom langs en stap in een futuristisch muzieklab waar elektronische sounds & beats hand in hand gaan met vocals, gitaren en bas.

LKCA

Het LKCA is aanwezig op de conferentie met een aantal nieuwe kennisproducten. Een brochure met daarin de resultaten van vijf duo-interview met schoolleiders en cultuurcoördinatoren. Een geactualiseerde databank met opbrengsten van CmK:  publicaties, websites, tijdschriften, etc... En een innovatief nieuw soort product, dat we nog even geheim houden. Zoek ons op!